Nátierka zo žeruchy

20:00

Rada som záhradkárom, ak sa nemusím veľmi starať o zasadené plodiny a polievať ich. Žerucha sa asi aj preto stala mojou srdcovou záležitosťou, ktorá po vašej minimálnej snahe bude o pár dní vhodná na zjedenie a vy sa môžete cítiť ako pravý pestovateľ (žeruchy). 

Ingrediencie (4porcie): 

50g masla 
25g syra Feta 
50g syra Cottage 
1 vajce 
1 čajová lyžička plnotučnej horčice 
3 polievkové lyžice žeruchy 
čierne korenie, soľ

Postup: 

Postup je jednoduchý. Vajíčko dáme variť do vriacej vody na 10 minút, aby bolo natvrdo. Potom ho olúpeme a necháme vychladnúť. Medzitým si do misky dáme maslo izbovej teploty, syr Cottage, Feta syr a premiešame. Vajíčko si nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misky. Jemne premiešame, aby zostali kúsky vajíčka vcelku. Nakoniec pridáme horčicu, žeruchu a dochutíme. Na hodinu necháme v chladničke. Nátierku podávame na bagetkách a pred podávaním posypeme kúskami žeruchy.

You Might Also Like

0 komentárov