Syrový quiche
12:00
Ak často natrafím v rôznych časopisoch či foodblogoch na rovnaký druh receptu, vždy ma láka vyskúšať ho. Chcem mať istý prehľad v jedlách, ktoré sú moderné a dôvod na pečenie je opäť na svete :) Nie vždy sa recept podarí a nie vždy chutí, ale tento francúzsky quiche nebol ten prípad. Vydaril sa a jeho chuť ma prekvapila. Tak by bola škoda nepodeliť sa s ním!
Ingrediencie:
Na cesto
100 g
hladkej múky
50 g masla
1 polievková
lyžica kyslej smotany
1 žĺtok
soľ
Na náplň
200 g mrkvy
120 g
nízkotučného tvarohu
100 g syra
feta
70 g kyslej
smotany
2 vajcia
1 mladá
cibuľka
petržlenová
vňať
mleté čierne
korenie
soľ
Z múky,
masla, žĺtka, smotany a soli vymiesime na doske cesto, ktoré obalíme
mikroténovým vreckom a dáme do chladničky vychladiť približne na 20 minút.
Potom ho vyvaľkáme do kruhu a vyložíme ním formu, aj po okrajoch. Vidličkou
popicháme dno a vložíme do vyhriatej rúry pri 170 stupňoch na 15 minút.
Medzitým si pripravíme náplň. Najskôr si nakrájame mrkvu na menšie kúsky a dáme
ju variť do vriacej vody na 15 minút. Keď je uvarená, necháme ju vychladnúť. Do
misky si dáme tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, nakrájanú cibuľku, petržlenovú
vňať a premiešame. Potom zľahka primiešame kúsky fety a dochutíme soľou a
korením. Nakoniec pridáme mrkvu a vylejeme do formy s cestom. Dáme piecť pri
teplote 170 stupňov na 45 minút.
0 komentárov