Syrový quiche

12:00

Ak často natrafím v rôznych časopisoch či foodblogoch na rovnaký druh receptu, vždy ma láka vyskúšať ho. Chcem mať istý prehľad v jedlách, ktoré sú moderné a dôvod na pečenie je opäť na svete :) Nie vždy sa recept podarí a nie vždy chutí, ale tento francúzsky quiche nebol ten prípad. Vydaril sa a jeho chuť ma prekvapila. Tak by bola škoda nepodeliť sa s ním!


Ingrediencie:

Na cesto
100 g hladkej múky
50 g masla
1 polievková lyžica kyslej smotany
1 žĺtok
soľ

Na náplň
200 g mrkvy
120 g nízkotučného tvarohu
100 g syra feta
70 g kyslej smotany
2 vajcia
1 mladá cibuľka
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ

Postup:

Z múky, masla, žĺtka, smotany a soli vymiesime na doske cesto, ktoré obalíme mikroténovým vreckom a dáme do chladničky vychladiť približne na 20 minút. Potom ho vyvaľkáme do kruhu a vyložíme ním formu, aj po okrajoch. Vidličkou popicháme dno a vložíme do vyhriatej rúry pri 170 stupňoch na 15 minút. Medzitým si pripravíme náplň. Najskôr si nakrájame mrkvu na menšie kúsky a dáme ju variť do vriacej vody na 15 minút. Keď je uvarená, necháme ju vychladnúť. Do misky si dáme tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, nakrájanú cibuľku, petržlenovú vňať a premiešame. Potom zľahka primiešame kúsky fety a dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme mrkvu a vylejeme do formy s cestom. Dáme piecť pri teplote 170 stupňov na 45 minút. 



You Might Also Like

0 komentárov