Sladký „pusinkový“ dezert v pohári

9:41

Tento dezert pripravujem vždy, keď chcem staviť na istotu. Ešte sa mi nestalo, aby niekomu nechutil, skôr naopak, všetci si pýtajú recept. A pritom je tak jednoduchý. Odporúčam všetkým lenivcom, ktorých nebaví piecť, variť a stráviť v kuchyni viac ako 10 minút.


Ingrediencie:

Bielkové pusinky
3 bielka
150 g práškového cukru

Krém
250 g syra mascarpone
200 g kyslej smotany
200 g smotany na šľahanie
50 g práškového cukru
150 g čerstvého bobuľovitého ovocia


Postup:

Najskôr pripravíme klasické bielkové pusinky. Ak sa vám nechce zdržiavať ich prípravou, dajú sa kúpiť hotové v cukrárni alebo v potravinách. Ich príprava je však veľmi jednoduchá. Bielky s práškovým cukrom šľaháme nad parou, pokiaľ sa nevytvorí tuhý krém. Ten spoznáte tak, že po vybratí šľahača na ňom zostane pevná špička krému. Potom krém vložíme do cukrárenského vrecka s hviezdicovou špičkou a tvoríme tzv. pusinky.  Dáme do rúry a sušíme pri 70 stupňoch asi 60 - 80 minút. 

Krém vyrobíme zmiešaním syra mascarpone s kyslou smotanou a práškový cukrom. Potom už len do zmesi zľahka primiešame vyšľahanú sladkú smotanu a krém je hotový.
Do zaváraninových alebo akýchkoľvek uzatvárateľných pohárov vkladáme striedavo krém, ovocie a pusinky. Na záver môžeme dozdobiť čerstvou mätou. 



You Might Also Like

0 komentárov