Kokosová RAW torta s horkou čokoládou

9:38

V lete najradšej pripravujem dezerty, ktoré nemusím piecť. Tento druh RAW zákuskov je preto ideálny a dokonca ani nezaberie veľa času. Chce to len správny mixér, veľa orieškov, kokosu a kvalitnej čokolády. Jeho výhodou je, že dobre drží svoj tvar a zvládne aj dlhšiu cestu na bicykli (overené).


Ingrediencie:

Kakaový korpus
100 g sušených hrozienok
100 g mandlí
80 g strúhaného kokosu
1 polievková lyžica kakaa

Kokosová náplň
120 g strúhaného kokosu
3 polievkové lyžice kokosového oleja
3 polievkové lyžice medu
1 dcl kokosovej smotany

Čokoládová poleva
horká čokoláda (min. 70% kakaa)
1 polievková lyžica kokosového oleja


Postup:

Hrozienka namočíme aspoň 30 minút vopred do vody, potom ich scedíme a spolu s mandľami, kokosom a kakaom rozmixujeme na lepkavú hmotu. Tú rovnomerne utlačíme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Potom pripravíme kokosovú náplň. Kokos, olej izbovej teploty, med a smotanu zmixujeme a rovnomerne rozotrieme na kakaový korpus. Na záver polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili roztopením horkej čokolády s kokosovým olejom. Pozor však na to, aby nebola poleva príliš riedka. Necháme ju aspoň 15 minút vychladnúť a až potom nalejeme na kokosovú náplň. Dezert dáme na noc do chladničky. 


You Might Also Like

0 komentárov