Tekvicové rizoto
22:47
Vždy som chcela vyskúšať pravé „polotekuté“ talianske rizoto
a keď som v obchode objavila ryžu arborio, bolo rozhodnuté. A keďže
som mala chuť trochu experimentovať, nezostala som len pri klasickej verzii a ozvláštnila
som ho tekvicou. Pri varení to chce veľa času a miešania, ale to k rizotu
patrí.
Ingrediencie:
300 g maslovej tekvice
160 g ryže (najideálnejšie arborio)
20 g masla
20 g parmezánu
8 dcl zeleninového vývaru
1 cibuľa
2 polievkové lyžice olivového oleja
soľ
Postup:
Ako prvé nakrájame tekvicu na malé kocky a cibuľu pokrájame nadrobno. V hrnci na lyžici olivového oleja opečieme polovicu nakrájanej cibule a polovicu nakrájanej tekvice. Po pár minútach podlejeme 2 dcl zeleninového vývaru a necháme dusiť 20 minút, aby sa tekvica úplne uvarila. Medzitým v druhom hrnci na lyžici olivového oleja opražíme druhú polovicu cibule a tekvice. Po niekoľkých minútach pridáme ryžu a pár minút pražíme znova. Teraz pridáme 6 dcl zeleninového vývaru a varíme 10 minút pod pokrievkou. Keď sa v prvom hrnci uvarila tekvica, buď vidličkou alebo mixérom z nej spravíme jemnú kašu. Tú pridáme k ryži, a varíme ďalších 7 – 8 minút pod pokrievkou. Nakoniec pridáme maslo, nastrúhaný parmezán, premiešame a pár minút necháme odstáť. Pri podávaní môžeme dozdobiť syrom a bazalkou.
0 komentárov