Perníkové cupcakes

8:00

Pôvodne som tieto cupcakes pripravovala len na Vianoce, lebo perník sa mi s týmto obdobím veľmi spája. Ale keď máte chuť, prečo si ich nepripraviť kedykoľvek cez rok. Ľahký krém z mascarpone im dodal šťavnatosť a to, že vyzerajú naozaj dobre je len malé plus, ktoré však rada ocením.


Ingrediencie (10 cupcakes):

cesto
200 g hladkej múky
80 g práškového cukru
1 vajce
2 polievkové lyžice ríbezľového lekváru
150 ml mlieka
50 ml oleja,
½ kypriaceho prášku do perníka
½ čajovej lyžičky mletej škorice
1 polievková lyžica kakaa
krém
250 g mascarpone
50 ml smotany na šľahanie 
1 polievková lyžica práškového cukru

Postup: 

V miske zmiešame všetky tuhé suroviny - múku, cukor, kypriaci prášok do perníka, mletú škoricu a kakao. Potom pridáme vajíčko, lekvár, mlieko a nakoniec olej. Cesto by malo byť polotekuté. Naplníme ním košíčky, približne 1 cm od okraja a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 175 stupňoch na 25 - 30minút. Po upečení necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme "čiapočky". Mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor dobre vyšľaháme, aby nám vznikol tuhý krém, ale dávajte si pozor, aby ste to neprehnali. Hneď ako je krém hustý už nešľahajte. Keď je hotový, dáme ho na 20 minút do chladničky. Po vybratí ním ozdobíme povrch muffinov a posypeme mletou škoricou. 





You Might Also Like

0 komentárov