Perníkové cupcakes
8:00Pôvodne som tieto cupcakes pripravovala len na Vianoce, lebo perník sa mi s týmto obdobím veľmi spája. Ale keď máte chuť, prečo si ich nepripraviť kedykoľvek cez rok. Ľahký krém z mascarpone im dodal šťavnatosť a to, že vyzerajú naozaj dobre je len malé plus, ktoré však rada ocením.
Ingrediencie (10 cupcakes):
cesto
cesto
200 g hladkej múky
80
g práškového cukru
1 vajce
2 polievkové lyžice ríbezľového lekváru
150 ml
mlieka
50 ml oleja,
½ kypriaceho prášku
do perníka
½ čajovej lyžičky mletej škorice
1 polievková lyžica kakaa
krém
250 g mascarpone
50 ml smotany na šľahanie
1
polievková lyžica práškového cukru
V miske zmiešame všetky tuhé suroviny - múku, cukor, kypriaci prášok do
perníka, mletú škoricu a kakao. Potom pridáme vajíčko, lekvár, mlieko a
nakoniec olej. Cesto by malo byť polotekuté. Naplníme ním košíčky, približne 1
cm od okraja a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 175 stupňoch na 25 - 30minút.
Po upečení necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme "čiapočky".
Mascarpone, smotanu na šľahanie a cukor dobre vyšľaháme, aby nám vznikol tuhý
krém, ale dávajte si pozor, aby ste to neprehnali. Hneď ako je krém hustý už nešľahajte.
Keď je hotový, dáme ho na 20 minút do chladničky. Po
vybratí ním ozdobíme povrch muffinov a posypeme mletou škoricou.
0 komentárov