Talianska bruschetta

8:00

Nie je nad čerstvú zeleninu, ktorú si môžete natrhať vo svojej záhrade. Paradajky máme tento rok naozaj pekné a bola by škoda dať ich všetky do domácich kečupov a pretlakov, keď najchutnejšie sú hneď po odtrhnutí. Bruschettu mám naozaj rada, pretože je to jednoduché jedlo, ktoré zvýrazní chuť rajčín, a to ja chcem.


Ingrediencie:

bageta alebo biely chlieb
väčšie paradajky
bazalka
olivový olej
strúčik cesnaku
čierne korenie a soľ

Postup:

Bagetu nakrájame na približne 1 cm hrubé plátky, ktoré nasucho opečieme na panvici alebo v rúre do zlatista. Potom ich z jednej strany potrieme cesnakom a z druhej pokvapkáme olivovým olejom. Navrch pridáme paradajkovú zmes, ktorú sme si vopred pripravili. Do zmesi použijeme len dužinu z 3 paradajok, takže jadierka odstránime. Nakrájame na malé kocky a v miske zmiešame s nadrobno pokrájanými asi 4 lístkami čerstvej bazalky, pretlačeným cesnakom a 1 polievkovou lyžicou olivového oleja. Dochutíme soľou a čiernym korením. Zmes potrieme na bagetové plátky. Najlepšiu kombináciu získate, keď je zmes vychladená a plátky bagety ešte teplé.

You Might Also Like

0 komentárov