Tie najlepšie domáce nanuky II.

20:00

Nie je nič lepšie na osvieženie v letných dňoch ako zmrzlina. Ochladí a zároveň je to taký malý dezert, ktorý si doprajete s omnoho menšími výčitkami ako pri zákuskoch (na mňa to teda určite platí). Tak ak chcete zhrešiť, tu je návod na tie najchutnejšie nanuky, ktoré som pripravila.


Ovocný nanuk

Ingrediencie (4 nanuky):

50 g jahôd
30 g čučoriedok
30 g černíc
30 g malín
2 polievkové lyžice práškového cukru

Postup:

Všetko ovocie spolu zmixujeme, pridáme cukor a nalejeme do nanukových formičiek. Dáme do mrazničky aspoň na 4 hodiny.


Kiwi nanuk

Ingrediencie (4 nanuky):

2 kiwi
150 ml vody
4 polievkové lyžice kryštálového cukru

Postup:

Kiwi ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na jemnú zmes. Cukor si rozpustíme vo vode a zmiešame so zmesou z kiwi. Naplníme nanukové formy a dáme do mrazničky minimálne na 3 hodiny.


Krémový nanuk z granátového jablka

Ingrediencie (4 nanuky):

2 granátové jablká
1 limetka
50 ml kyslej smotany
100 ml šľahačkovej smotany
5 polievkových lyžíc práškového cukru

Postup:

Do misky vytlačíme šťavu z granátových jabĺk spolu so šťavou z limetky. Potom vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom, nie príliš do tuha. Tú zmiešame s kyslou smotanou. Nakoniec pridáme šťavu z limetky a jabĺk. Zmes nalejeme do nanukových foriem a dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 5 hodín.


Mojito nanuk

Ingrediencie (4 nanuky):

50 ml bieleho rumu
100 ml vody
3 polievkové lyžice trstinového cukru
30 ml limetkovej šťavy
7 lístkov mäty

Postup:

Vodu s cukrom dáme variť, aby sa nám úplne rozpustil, pridáme lístky z mäty a necháme chladiť.  Po približne 30 minútach lístky vytiahneme a vodu zmiešame s rumom a limetkovou šťavou. Nalejeme do nanukových foriem a dáme do mrazničky minimálne na 5 hodín.

prvá časť

You Might Also Like

0 komentárov