Paradajková polievka

11:00

Hoci nie je obdobie paradajok, chcela by som sa s vami podeliť o jednoduchú a chuťovo vynikajúcu polievku z týchto červených guliek. Na spestrenie chuti môžete ako ja pridať parmezán (ktorý nie každý obľubuje). Ak si z nej chcete spraviť hlavný chod jedzte ju s chlebom či pita chlebíkom (tortillami). Pošmakujete si!


Suroviny:

1,5 kg rajčín
2 čajové lyžičky kryštálového cukru
štipka soli
mleté čierne korenie
5 dcl teplej vody
2 ks tortilly
parmezán

Postup: 

Rajčiny najskôr zbavíme šupky. To urobíme tak, že ich po umytí trochu nakrojíme a dáme do vriacej vody približne na 2 minúty, kým sa šupka nezačne v mieste nakrojenia oddeľovať. Potom ich po vybratí začneme šúpať. Nakrájame na štvrtky a dáme od hrnca variť na 10 minút. Pridáme kryštálový cukor, korenie a soľ podľa chuti a zalejeme teplou vodou. Takto necháme polievku variť ešte ďalších 10 minút. Keď sú rajčiny dobre rozvarené, prelejeme polievku cez sitko, aby sme v nej nemali malé zrniečka z rajčín. Ak vám to neprekáža, tento krok robiť nemusíte. Pred podávaním si tortilly opečieme do chrumkava a môžeme ich buď potrhať na menšie kúsky do polievky alebo podávať k nej. Trochu iného rázu dodá polievke parmezán, ktorým ju posypeme pred podávaním, ale s mierou, pretože má výraznú chuť a my chceme cítiť príjemnú chuť rajčín. 

You Might Also Like

0 komentárov