Domáce nachos s pikantnou omáčkou

10:24

Slané krekry, chipsy či chrumky veľmi neobľubujem a pri večernom pozeraní filmu mi postačí zvyčajne čokoláda. Mám však jednu výnimku a tou sú domáce nachos. Ich príprava nie je vôbec zložitá, no treba dávať pozor na hrúbku cesta. Ak vyvaľkáte málo, budú hrubé (nechrumkavé), ak veľa, rozpadnú sa skôr ako ich vložíte do úst. No ako sa hovorí „prax robí majstra“.



Ingrediencie:

Domáce nachos
80 g hladkej múky
80 g kukuričnej múky
3 polievkové lyžice oleja
1 dcl teplej vody
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička obľúbenej zmesi korenia

Pikantná omáčka
4 paradajky
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
kúsok chilli papričky
1 polievková lyžica oleja
cukor
soľ
mleté čierne korenie


Postup:

Zo surovín na nachos vypracujeme cesto, ktoré sa nelepí na ruky a dá sa tvarovať. Ak je riedke pridáme viac múky, ak je príliš tuhé, vodu. Cesto potom rozvaľkáme na veľmi tenký plát, z ktorého vykrajujeme malé trojuholníky. Pečieme pri 200 stupňoch približne 7 – 9 minút.

Na pikantnú omáčku sa hodia zrelé mäsité paradajky. Tie najskôr vložíme do vriacej vody a následne zbavíme šupky. Do omáčky použijeme len dužinu paradajok bez jadierok. Na panvici opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak a chilli papričku. Potom pridáme pyré z paradajok, štipku soli, cukru a korenia. Varíme približne 15 minút, pokiaľ nebude mať omáčka ideálnu konzistenciu.



You Might Also Like

0 komentárov